Archive for maj, 2009

Ny DF politik meldt ud i Fransk radio?

Hvis dagens avis historier (PolitikenBerlingske) om Mogens Camres udtalelser til Fransk radio er korrekte, så bør ikke kun det officielle Danmark, men også folket og hans parti, tage afstand fra ham.

De nyeste medlemmer af EU er mindre begavede end skandinaver, og derfor burde de ikke have flere pladser i Europaparlamentet end os.

Camre må sige hvad han vil lige som sin hollandske pendant Gert Wilders, det hedder ytringsfrihed, men hvis ikke den selvudråbte dronning Pia tager offentlig afstand fra disse udtalelser må man jo også stille sig selv det spørgsmål om ikke Camre i virkeligheden er blevet sat til at sige de ting som DF mener, men ikke tør hjemme i Danmark… Mon ikke vi har her den eneste DF politiker der tør sige sandheden om hvad partiet i virkeligheden ønsker?

Hvad bliver det næste så: Race lovgivning? Mental hygiejne? Mein Kampf som ny dansk grundlov?

Opdatering: Ikke overraskende bakker Camres kommende afløser Morten Messerschmidt nu udtalelserne op, hvorved det mere og mere ligner en centralt godkendt politik og DFs måde at sikre sig lidt omtale før det ellers næsten oversete EU parlaments valg d. 7. juni.

Bør regeringen gå af?

I dag kom det frem at skatteminister Kristian Jensen ikke blot har optrådt uetisk, ved at tillade sen indbetaling af moms og skattepenge inden loven var vedtaget, men at det rent faktisk er et brud på grundloven.

Straffen for denne brøde er en såkaldt ‘næse’ til skatteministeren, eller med andre ord en skrap påtale fra Folketingets Udvalg for Forretningsorden.

Men er det straf nok når en minister begår lovbrud?

Personligt er jeg af den opfattelse at det kommer an på baggrunden. Man kan vel groft sagt dele det op i 3 scenarier:

  1. Han har gjort det for at få en personlig gevinst. Det er ikke tilfældet, men havde det været, så er det min klare overbevisning at han bør være straffet ved en domstol.

  2. Han har gjort det af uvidenhed og uden opbakning fra regeringen, som har været uvidende omkring det. I dette tilfælde bør det måske ikke være strafbart, men han bør gå af.

  3. Han har gjort det med regeringens vidende, hvilket et den faktiske situation. Hvis vi sammenligner med det private erhvervsliv så ville en virksomhed blive stillet til regnskab for sin medarbejders handlinger – fx. ved en ulovlig fyring. Bør det samme ikke gælde for regeringen?

Kan det virkligt passe at en regering kan ‘nøjes’ med at lade en minister få en næse for noget så alvorligt som et Grundlovsbrud? Grundloven er grundstenen i vores demokrati og regeringen er til for at overholde den… Hvis de svigter denne opgave bør der så ikke være rigtige konsekvenser? Bør man måske ikke lade folket bestemme om de fortsat har tillid til regeringen istedet for at det er regeringens støtteparti der alene kan bestemme om der skal et mistillidsvotum til?

Personligt krænker det min tro på demokrati at en regering ustraffet kan bryde grundloven – hvad synes du?

Tillykke til den nye prins

Tillykke til Marie & Joachim med den lille nye prins. Og tillykke til prinsen hvad han end kommer til at hedde. Tillykke med at du er garanteret en sorgløs tilværelse, som født ind i en forældet institution hvor din opvækst er financielt garanteret af de danske skatteydere og deres tåbelige konkurrence forvridende landbrugsstøtte til en sønderjydsk landmand alene pga hans families position.

I disse krisetider hvor der skal spares alle vegne var det måske en idé at gøre op med statsstøtten til kongehuset: Hvad med at indføre en frivillig Kongehus skat, så får kongehuset den støtte som folket ønsker at give dem, istedet for hvad de folkevalgte tror at folket vil støtte dem med…

Bare en idé…

Hjemmelavet blåbær is

Sol og sommer betyder også is og siden jeg nu alligevel var igang med de hjemmelavede kulinariske udfoldelser valgte jeg at lave hjemmelavet is til dessert.

Opskriften jeg brugte til inspiration kom fra Ben&Jerry’s Homemade Ice cream & Dessert book og er fra en svunden tid hvor man ikke bekymrede sig om salmonela i æg… Så først måtte jeg finde en basis is opskrift der mindede om dem fra Ben&Jerry… Igen lidt hjælp fra google og på en dansk blog fandt jeg en nem opskrift der brugte samme mængder men hvor æg og fløde varmes op inden brug.

Den endelige opskrift kom til at se sådan her ud:

Basis is:

2 æg 100 g. sukker 2½ dl. mælk 5 dl. piskefløde

Fyld:

250gr blåbær (frosne der var optøet) 1dl sukker saft fra ½ citron

Mælken varmes op i en gryde, der kan klare ca. et par liter. Imens piskes æg og sukker sammen i en skål. Når æggene er pisket og mælken er varmet, hældes sidstnævnte under omrøring over i skålen. Når det hele er godt blandet, hældes det tilbage i gryden og opvarmes til lige før det koger. Der røres konstant så æggene ikke koagulerer. Massen kommes i køleskabet mindst 2-3 timer til afkøling.

Blåbær overhældes med sukker og citron saft og trækker i et par timer inden de moses (jeg brugte en stavblender).

Piskefløde og blåbær blandes godt i den afkølede ismasse og det hele kommes i ismaskinen…

Velbekomme!

Hjemmelavet Ravioli med karl Johan svampe

For mig en ferie lig afstresnings tid. Og afstresning lig madlavning. Derfor valgte jeg i dag at kaste mig ud i fase to af mine oplevelser med hjemmelavet pasta: Ravioli.

En længere søgning i kogebøgerne på hylden afslørede at selvom adskillige af dem nævnte ravioli så var det alle sovse til købt ravioli… Ikke lige det jeg havde i tankerne. Så ud på nettet og efter en jagt på google kunne jeg konstatere at der findes 2 hovedtyper ravioli – med og uden kød.

Hvis Raviolien er lavet med kød bruges enten rasp eller kartoffel som bindemiddel og hvis den er uden kød er det bløde ostetyper – som oftest en af mine favorit oste Ricotta.

En klassiker er åbenbart Porcini Ravioli, så det valgte jeg at kaste mig over. Nu er friske Porcini svampe ikke det mest udbredte i danske supermarkeder så jeg måtte selv igang med at konstruere en opskrift ud fra hvad jeg kunne få:

Samme basis Pasta som sidste gang (Link), men denne gang udrullet så tyndt som muligt (kun halvdelen skal bruges til 3 portioner – resten kan gemmes et par dage i køleskabet).

Til fyldet brugte jeg:

20gr tørrede Karl Johan svampe (udvandes inden brug)

250gr Ricotta

En håndful bredbladet Persille

1 fed hvidløg

lidt salt.

Svampene og persillen hakkes fint og hvidløget presses. Det hele blandes godt sammen med ricottaen og der kommes en lille smule salt i.

Pastaen skæres i ca. 6cm lange stykker. Fyldet placeres midt på den ene halvdel og den anden halvdel foldes henover. Pasten presses sammen mens man sørger for at få så meget luft som muligt ud af fyldet. Derefter presses der hele vejen rundt med en gaffel for at sikre de holder sammen under kogning.

Pastaen koges i ca. 5min og jeg serverede den, igen efter italiensk google inspiration, med en svampe flødesovs:

ca. 150gr Rosesvampe

1/4l kaffefløde

ca. 100gr Parmesan ost, frisk revet

1 fed hvidløg

Salt&peber

Skær svampene i pæne ikke for tynde skiver og svits i enten smør eller olivenolie. Når svampene er begyndt at blive bløde kommes 1 fed presset hvidløg over og svitses med etøjeblik. Hæld fløden over og lad det varme igennem. Parmesan osten kommes i og der røres forsigtigt til osten er smeltet. Smages til med salt og peber.

Velbekomme!