Archive for the 'IT/Gadgets' Category

Wuhuuuu…. Jeg er rig (eller noget)

Det må være min heldige dag… Jeg har åbenbart vundet 3mio dollars uden nogensinde at have deltaget i en lodtrækning – Jubiiiiiiii…. Eller måske ikke:

Chevron Texaco Oil and Gas Company,
Chevron House,
30 Raffles Place,#25-00
Singapore 048622.

Dear Beneficiary,

Good day to You, I wish to Congratulate and Inform You that Your Urgent Attention Is
Needed at Our Branch Office In the United Kingdom As You Have Won The CHEVRON ONLINE
ENDOWMENT FUND AWARD worth $3,000,000 US.  

Do Contact the personnel below:

Jeffery Wubin Anderson;
Phone: +44 702 407 3350
Email : janderson02.ct@live.com

Have a nice day.

Yours faithfully,

David Mayer,

Program Coordinator

Sikke dog et spild af båndbredde at sende den slags åndsvagt øregas ud – men hvis der er nogen der gerne vil have mine $3.000.000 US så skal I bare sende mig 10% af beløbet inden i kontakter Jeffery på hans telefon eller Microsoft live email… Hvem havde dog troet at et så stort firma som Chevron ikke har råd til deres eget email system?!?!?

Se gratis TV i Firefox

Her er en smart detalje til alle jer der vil se gratis TV på nettet og bruger Firefox: TV-FOX Firefox toolbar. TV-Fox ligger som en toolbar i firefox og giver adgang til en stor mængde online TV-kanaler. Udbuddet er ikke specielt iforhold til andre steder, men indlejringen i Firefox gør det meget tilgængeligt og lige ved hånden.

Dårlige change procedurer hos Google

Katastrofen ramte menneskeheden i dag: Google var nede i ca. 40min… Gad vide hvordan vi overlevede (dvs. hvis man overhovedet opdagede det).

Men når nu røgen har lagt sig og nette igen virker som vi er vandt til, kan vi se på hvorfor det skete…

Og Google har med vanlig ærlighed lagt historien ud på deres blog: Det var en menneskelig fejl.

Jo tak for det Google…. men i virkeligheden er det ikke en menneskelig fejl men en afsløring af elendige change procedurer der ikke følger ‘best practice’. For havde Google testet samme script i et andet miljø inden de kopierede det over i produktions miljøet så var fejlen fundet inden og verden havde aldrig fået et svigtende Google at se.

Det er menneskeligt at fejle – derfor skal man have procedurer der fanger fejlen inden den rammer 🙂

Medier tabt bag en blog?

Hvad skete der egentligt med Twingly og BlogSynergi? Flere af de store danske dagblade lancerede i januar og februar 2008 muligheden for at de danske blogere kunne linke deres blogindlæg direkte til artikler ved hjælp af disse tjenester. Politiken slog det op med pomp og pragt under overskriften “Politiken åbner for de danske blogs”, Information indførte “Senest Bloggede” artikler på forsiden og Ekstra Bladet fik “BLOGOSFÆREN TALER OM OS” på Nationen.

En sjælden sammenkædning af meingmands holdninger og mediernes artikler var på plads og der var lagt op til en bred folkelig debat på nettet hvor alle kunne få et ord indført og blive læst.

Men i dag ser billedet anderledes ud:

Politiken har ikke længere links fra Twingly i bunden af deres artikler. Denne service forsvandt uden nogen forklaring og ingen ved øjensynligt hvorfor de er væk. Besøger man Twinglys hjemme side kan man se at de fortsat opfører Politiken som en af deres partnere

Ekstra Bladet har givet Nationen mere plads og satser nu stort på samme, men væk er alle links fra blogs der ikke er skrevet i deres eget blog system trods det at man hos Overskrift.dk der levere BlogSynergi servicen fortsat kan finde samme opført som “Deltager”.

Information er duksen på dette punkt. Her er det fortsat muligt at følge hvad andre skriver om deres artikler og linket er placeret på deres forside.

Gad vide hvorfor de fleste etablerede medier ikke længere vil lade deres læsere komme til orde på denne måde? Er det mon fordi de på den måde går glip af reklame indtægter fra deres eget blog-/debat system som så er eneste anden mulighed? Eller er de bange for at fokus flyttes fra deres artikler over til andre? Eller…?

Mere gratis TV på din PC

Som jeg jo har for vane engang imellem har jeg været et smut rundt på internettet for at se hvad der rør sig inden for TV verdenen og muligheden for at se Live TV gratis… Og udvalget vokser hele tiden, desværre bare ikke rigtigt hvis man gerne vil se de danske TV-kanaler…. På det punkt sikrer vores licens system desværre at udviklingen kommer til at gå langsomt 🙁

Men hvad har jeg så fundet denne gang:

ChannelChooser har et stort udvalg fra hele verden inklusiv nogle danske bl.a. DR 1

TVsPlanet som godt nok siger de har fra hele verden… Men mest lokale USA stationer.

wwiTV med kanaler fra hele verden – også nogle danske.

Streamick præsenterer et stort udvalg af engelske kanaler inden for mange genrer bl.a. kan man her se en stor mængde nyheds kanaler, sport (bl.a. ESPN & Eurosport) og specialiserede som fx. SciFi Channel.

Der findes også en lang række sites hvor man loves 3000+ satelit kanaler gratis hvis man downloader deres browser plugin. Jeg har ikke prøvet dem selv men et eksempel som synes at være ok er Online Tv Toolbar som er checket af McAfee Siteadvisor.

Med det store udvalg af kanaler der efterhånden kan ses undrer man sig hutigt over at så ellers gennemførte tjenester som Zattoo tager sig betalt for sine tjenester – specielt når man opdager at det virker via peer-to-peer princippet hvorved du reelt ender med at betale for at de udnytter din båndbredde til at sende istedet for deres egen… Snedigt og dybest set uærligt set med mine øjne.

God fornøjelse med TV kiggeriet og post endeligt gode TV links hvis I kender nogle jeg ikke er faldet over endnu i denne artikel serie (første & anden artikel).