Archive for the 'Politik' Category

Hjælp mor – der er en verden uden for stakittet!

Det har længe været tydeligt for enhver at karriere politikerne inde på ”Borgen” har mistet følingen med den virkelige verden udenfor murerne og med dagens forslag fra DF og den desværre efterhånden obligatoriske opbakning fra S er kun blevet mere tydeligt.

Betal din SU tilbage hvis du rejser ud af landet siger DFIndfør en ”Pant” for din uddannelse siger S.

DF vil med andre ord blokere alle unge med kandidat grader fra at arbejde i udlandet og bringe ny viden til landet, mens S vil gældssætte de unge der vælger at tage en kandidat grad…

Tåbeligt – så simpelt kan det siges!

Disse forslag vil have to effekter: 1. Færre tager en kandidat grad 2. Vi få mindre ny viden til landet

Hvor er statistikerne der viser at vi har et kæmpe problem med unge der flygter ud af landet lige så snart de har taget en uddannelse?

Og hvad siger statistikkerne om hvor mange der kommer hjem igen med frisk viden fra udlandet som tilføres vores uddannelsesinstitutioner og virksomheder?

Det jeg ser hos mange unge der starter hos os er at de har været i udlandet en årrække og får suppleret deres uddannelse med vigtig professionel-, sproglig- og kulturel viden der gør dem til bedre medarbejdere end de der er kommet direkte fra den danske skolebænk ud i de danske virksomheder.

Disse forslag udspringer tilsyneladende af en frygt for globalisering.

Hvorfor er folk så bange for globalisering? Globalisering giver lille bitte Danmark en chance for overlevelse som vores størrelse og mangel på råstoffer burde umuliggøre. 

Globalisering er et faktum og det eneste Danmark får ud af at prøve at gemme sig er økonomisk smerte. Hvis vi ikke indser at vi også lever i en globaliseret vidensøkonomi så vil vi stille og roligt blive tabt bag en vogn og kun kendt for Lego og Tivoli. Indrømmet at både Lego og Tivoli bringer lidt penge og turister til landet, men jeg har nu svært ved at se de 2 virksomheder brødføde hele landets befolkning.

Jeg er chokeret af vores politikeres forsøg på at lefle stemmer blandt de uuddannede og de gamle på denne måde – jeg troede vores folkevalgte skulle gå foran med det gode eksempel og vise os vejen frem?

VÅGN NU OP danskere – vi er mere værd end S og DF vil gøre os. Vil DU som dansker være pointsystemer, SU tilbagebetaling og sygehus skift pga tørklæder bekendt? Er det virkeligt det Danmark du ønsker dig?

Det er helt sikkert ikke de Danmark jeg ønsker mig! Jeg ønsker mig et Danmark hvor der er plads til alle og hvor vi kan fortsætte udviklingen af det vidensbaserede velfærdssamfund. Et Danmark hvor vi tjener på at kunne begå os i den globaliserede verden. Et Danmark som vi kan være stolte af!

Hvis vi virkeligt vil det Danmark som S og DF åbenbart vil, så lad os bygge muren omkring landet med det samme, melde os ud af det internationale samfund og indføre samme samfundsmodel som lande som Nord Korea hylder. Når så sulten og fattigdommen bliver for meget kan vi jo smide et par bomber over grænsen til Tyskland og sige det er ”de andres” skyld.

Jeg græmmes 🙁

Ødelæggende pointsystemer

Pointsystemer er det nyeste politiske redskab i kampen om vælgerne – lad os holde alle de “farlige frememde” ude og kun lukke de højtuddannede vesterlænsinge ind. Skidt med om du som dansker forelsker dig i en person der ikke har gået på et top 20 universitet får så er hverken du eller din elskede af værdi for vores samfund…

Er det fornuft? Næh det synes jeg absolut ikke! Havde disse regler eksisteret for 20 år siden, så havde jeg ikke bidraget til det danske samfund idag da mine forldre ikke havde kunnet bo i Danmark. Et lille citat fra min far:

Det er slående for min kone og mig at de nye familiesammenføringsregler ville have forhindret os i at flytte til Danmark – og at det sandsynligvis ville have holdt os ude af landet for evigt. Og vi er endda akademikere begge to. Og har iøvrigt ikke ligget landet til last – måske endda ydet en positiv indsats!

Hvordan op mod 60% af danskerne kan synes dette er en god ide er mig et mysterium og jeg græmmes over det udbredte fremmed had vores regering, DF og medierne har fremelsket. Jeg synes helt ærligt det er pinligt at være dansker efterhånden!

Jeg vil gerne opfordre alle til at deltage i demonstrationen “Kærlighed Uden Grænser” (Facebook link) Onsdag d. 8 December!

Sparetid…

Når nu vi skal trækkes med en uambitiøs regering der insisterer på at føre social demokratisk politik er den netop aftalte spareplan vel tæt på det vi kunne forvente, selvom den er alt for uambitiøs.

For første gang nogensinde har DF fået et element med som jeg er enig i. At beskære dagpenge perioden er tiltrængt og kigge vi udover vores luddovne næser vil vi også se at det er det rigtige at gøre, selvom de stakkels kunstnere mener de nu mister retten til at lave ingen ting mellem opgaver – hvis der er længere end 2 år mellem opgaverne skulle I nok finde et andet job – og selv om fagforeningerne hyler i kor.

Desværre er den hellige gral i dansk politik ”efterløn” igen ikke fjernet.

Efter at have set flere interviews hvor fuldt arbejdsdygtige ældre snakker om deres ”ret” til at gå for mine surt betalte skattekroner selv om de ikke er nedslidte, er jeg simpelthen godt gammeldags træt af at den danske befolkning åbenbart ikke fatter der ikke er råd til det.

Hvorfor er det at den brede vælgerskare (80% ifølge flere opinions undersøgelser) tror at sølle 25% af befolkning kan brødføde resten? Jeg er da helt enig i at nedslidte folk skal enten omskoles eller have mulighed for at få en overførsels indtægt – det hedder førtidspension – men at man skal kunne gå derhjemme fra man fylder 60år i en tid hvor alle eksperter er enige i at vi burde hæve pensionsalderen, er mig meget imod.

Jeg er stor tilhænger af vores samfund hvor alle kan få den hjælp de har behov for, men skal vi beholde det samfund, så er vi også nød til at indse det har en pris – og den pris er arbejde.

De Radikale tør tage bladet fra munden og sige det højt og når S og SF går imod forslaget om at afskaffe efterlønnen, og beklager sig over den nu indførte korte dagpenge periode, kan det kun være for at tækkes fagforeningerne og deres mangler vælgere, for selv Helle Thorning kan regne – og regnestykket ser for Danmark sort ud i de kommende år, med faldende fødselstal og stigende levealder. I dag er vi ca. 25% om at brødføde resten…. Om 20 år er vi måske kun 20% om det… Bare vent og se hvad vi så skal betale i skat!

Afskaf efterlønnen så der er råd til mere velfærd!

DF udspyder politisk aske

DF kræver “vulkankommission” lyder overskriften på Berlingske.dk… DF “kræver” at Danmark nedsætter en kommission der skal løse lufttransportproblemet som den internationale luftfartsindustri har kæmpet med i årtier?

DF “kræver” at regeringen bruger penge på endnu en kommission hvis resultat man ikke vil følge?

Tror DF selv på at Danmark uden egen flyindustri kan løse problemet med flymotorer og aske (eller andre ting i luften)?

Nej det her må vist være endnu et eksempel på DF’s overskriftdrevet medieluderi…. Egentligt er jeg vel mest overrasket over at overskriften ikke var “DF kræver regeringen slukker for vulkanen”, se det havde da været et krav med lidt fylde i 🙂

Hvad bliver overskriften mon i morgen: “Islamisme skyld i vulkanudbrud”? Eller måske: “Islamistisk terror handling bag vulkanudbrud”? Man kunne vel også forstille sig at Piaisterne ville tro på at “Islamisk gruppe bag jetmotor design der ikke kan tåle aske”? Eller ligefrem “Islamistiske indvandrer i Danmark skyld i vulkanudbrud”?

Og hvis vi skal have en vulkankommission så skal vi vel også have en jordskælvskommission? Eller en Meteorkommission? Og vi må nok for en sikkerhedsskyld også nedsætte 2012 kommissionen med det samme, bare hvis nu de gamle Inkaer havde ret (eller var islamister!). – Ups heller ikke glemme “Solen går ud kommissionen” – der er vist kun et par milliarder år til…

Nå for at være en smule seriøs, så vil jeg nu foreslå at man istedet for luftkasteller og varm flyveaske fokuserer på at sikre Danmark ligger lunt på den digitale infrastuktur, således at industrien i langt højere grad kan klare sig uden at skulle rejse hele tiden. Videomøder, telefonmøder og andre virtuelle måder at kommunikere på er både billigere og hurtigere og så er der også en positive miljømæssig fordel.

Og de der er strandet ude i verden må tage det som en oplevelse…. Har man sikret sig med forsikring til rejsen, så kan man i virkeligheden læne sig tilbage og nyde den forlængede ferie – jeg er ret sikker på at man ikke kan fyres for udeblivelse når det er en vulkan der er skyld i det.

Hvor ville det dog være forfriskende hvis DF brugte krudtet på nogen fornuftigt istedet for det sædvanlige overskrifts plidder pladder.

Pia K. forpester Danmark

Jeg vil gerne opfordre alle til at læse artiklen, ved samme navn som dette indlæg, af Steen Hildebrandt på Politiken.dk.

Et lille uddrag:

Tegning af Roald Als

Tegning af Roald Als

Hun beklager jamrende, at det nu er kommet så vidt i det danske demokrati, at sådan noget kan ske; at der er blevet en sådan intolerance og tone; hun begræder hårdheden i det politiske debat- og holdningsmiljø; hun trygler efter forståelse og varme; hun fremstår som forfulgt og forhadt, og det forstår hun intet af – hun, partilederen, der nu i mere end 25 år har hamret løs på andre. Sandheden er, at Pia Kjærsgaard er hovedansvarlig for denne udvikling. Hun har aldrig, aldrig lagt fingre imellem. Hun og hendes parti har ført an i en dæmonisering og fornedrelse af den politiske tone og debat i Danmark, der er helt uhørt og ulykkelig.