Archive for december, 2007

Glenrothes Select Reserve

Glenrothes Select Reserve

Glenrothes ligger som navnet antyder i byen Rothes i Banffshire i Speyside. Destilleriet blev færdigbygget i 1878 som byens andet destilleri eftersom Glen Grant allerede var blevet bygget i 1840.

Som noget helt specielt er aftapningen af malten “udliciteret” til et af Englands ældste vin- og spiritusfirmaer, Berry Bros and Rudd (BBR). BBR er en institution indenfor udviklingen af vin og spiritus i Storbritannien og ejer blandt andet også den blendede Cutty Sark, hvori Glenrothes også indgår. Ejerne har valgt også at lade BBR stå for aftapningen af Glenrothes som single malt og de er kendt for at udgive den som “vintage”, dvs. som malt destilleret et bestemt år (hvilket er en ret sjældent syn blandt destilleriernes egne aftapninger). Endvidere ses den jævnligt fra forskellige uafhængige aftappere.

Denne Select Reserve har en frugtagtig smag,med strejf af vanilie og citrus. Den er en smule krydret og et par dråber vand gør den meget behagelig. Der er ingen angivelse af alder, men formodes at være mindst 10 år gammel.

Poit Dhubh, 12år

Poit Dhubh, 12årUdtales [Pots Guu], er en kvalitetsmalt, modnet på sherryfade, hvilket tilfører elementer af sødme og fylde, som forstærkes ved at modningen finder sted ved den tang fyldte havluft på Isle of Skye. Herudover fyldes whiskyen på flaske uden forudgående koldfiltrering, hvilket sikrer, at essentielle aromatiske proteiner tilbageholdes. Poit Dhubh findes i tre forskellige udgaver: 8 år, 12 år og 21 år.

12 år som er smagt her har en mellemkraftig duft med mørk og fast røget duft, en smule anis og en mere fyldig grøn citrusduft. Smagsindtrykket efterlader en langvarig afrundet røget smag.