Archive for april, 2008

Svigter FOA sine medlemmer?

Ja, jeg mener FOA svigter sine medlemmer. Som læsere af denne blog vil vide, så har jeg tidligere været efter FOA fordi jeg ikke mener denne strejke er den rigtige vej… Fordi jeg mener de 12.8% var et godt tilbud…. Fordi jeg mener at de 13.9% til SoSuerne var velfortjent…

Men nu vil jeg tage skeen i den anden hånd og sætte spørgsmålstegn ved FOAs pludselige lyst til at forhandle med KL…

Er det, det bedste for FOAs medlemmer?

KL kan ikke love en ligelønskommision – det vil kræve et regerings indgreb og lige nu er der ikke flertal for en ligelønskommision…

Hvad er det så FOA forventer? KL har sagt der ikke er flere penge ta forhnadle om, så nu drejer det sig kun om fordelingen… Det vil sige at nogen skal betale for andre og der er ingen garamte for at der kigges dybere i forholdene fremad rettet.

Derfor mener jeg FOA svigter sine medlemmer. Hvis FOA skal redde æren i land her og ikke bare gå over i historien, som Medie primadonnaer der ville have deres 14 dage i rampre lyset uden gevinst, så er den ENESTE rigtige vej at hænge i og håbe på et regerings indgreb.

Det er simpelthen for billigt at truslen om lockout kan tvinge FOA i knæ…

Jeg har aldrig støttet denne strejke og gør det fortsat ikke – men jeg græmmes over FOAs behandling af sine medlemmers tillid!

Jobskifte

Juhuuuuu…. Så er det officielt, kontrakten er underskrevet og opsigelsen indleveret…

Det betyder at jeg den 30. Maj holder sidste arbejdsdag hos IBM og den 2. Juni starter min nye karriere som General Manager hos Rederiet A.P. Møller.

Jantelov og medieluderi

Danskerne kræver Jakob-sagen genåbnet

Der er opstået et folkekrav om, at politiet fortsætter efterforskningen i sagen om den døde Jakob Haugen-Kossmann.

Kan man læse i Politiken.

Jakob-sag ikke helt lukket

Teenagerens død optager fortsat mange. De ønsker, at efterforskningen skal genoptages.

Kan man læse i Berlingske.

Og i alle de andre aviser, som Ekstrabladet, BT, EPN… Kan man læse lignende historier…. Historier der gør, at danskerne tror der er noget ‘fordækt’ ved hele sagen.

Det er medierne der har meldt sagen ‘lukket’ ikke politiet. Politiet har hele tiden sagt at den aktive efterforskning ligger stille i det der ikke er noget der peger på en forbrydelse, men at evt. nyt bevis naturligvis vil blive undersøgt.

Det er i alle aviserne blevet udlagt til at sagen ‘lukkes’, ovenikøbet med en undertone af ‘henlægges’ i flere artikler.

Medieluderi af værste skuffe. Det er udelukkende for at sælge flere aviser på Jakobs sørgelige skæbne at de holder gang i debatten, ved at udnytte jantelovs danskernes mistro  til alt der hedder ekspert eller offentlig instans.

Jeg synes det er afskyeligt! Lad dog den stakkels familie få fred, til at sørge og mindes deres dreng, uden at skulle læse om det på forsiderne dag ind og dag ud.

Hvil i Fred Jakob.

Truslen var nok?

Det ser ud til at alene truslen om lockout kunne få FOA til at vakle. Pludseligt, på dagen hvor det så ud til at det nu ville være muligt at samle flertal i KL for lockout, har Dennis & FOA lyst til at forhandle igen.

Det bliver spændende at de hvad det ender med. KL har ikke flere penge at gøre godt med, men de kan flytte rundt på de ekstra mio. som de allerede har tilbudt Dennis én gang…

Gad vide hvad de medlemmer, der nu ender med MINDRE end de kunne have fået ved det oprindelige bud, siger når nye forhandlinger rykker pengene væk fra dem og fordeler dem mere ligeligt… Det bliver spændende at se om solidaritet holder til den situation.

Det kunne have sluttet her

KL vil ikke gå skridtet videre i konflikten og iværksætte en lockout. Det synes jeg er en skam. Nu har vi alle hørt argumenterne og der er ingen tvivl om at det her kun kan afsluttes med et regeringsindgreb.

Selv lægerne er begyndt at melde om, at konflikten vil medføre dødsfald uanset at der er etableret et nogenlunde fornuftigt nødberedskab.

Drop nu alt det fis med at regeringen ikke skal blande sig i arbejdsmarkedets sager… De er indblandet om man vil have det eller ej, i det de er instancen der har lagt låg på både kommunernes og regionernes budgetter…

Så lad os nu få det indgreb så hurtigt som muligt – helst med en lønkommision der kan afklare de reele fakts omkring disse grupprs lønninger og derefter – om nødvendigt – en regulering som den der foregik Norge. Der er ingen grund til at trække pinen i langdrag.

Opdatering 28/4: Nu ser det alligevel ud til at der kan komme en lockout. DF har skiftet holdning, hvilket giver et snævert flertal til de der ønsker at få afsluttet konfliktet… Lad os håbe vi snart ser enden på det!