Archive for oktober, 2008

Åbent brev til regeringen

Kære Regering,

Det er med en hvis forståelse jeg læser i dagens aviser at I nu har valgt at tillade en ‘hjælpe-pakke’ for realkreditobligationerne. Forståelsen bunder i at behovet for en stabilisering af den Danske økonomi er åbenlys for alle.

På den anden side må jeg bede jer offentligøre adressen hvortil vi der valgte de sikre men meget dyrere låneformer skal skrive hen for at modtage vores godtgørelse fra den Danske stat.

Ser man på den siddende regerings politik så hedder parolen at man ikke skal tilgode se enkelte grupper frem for andre. Med denne netop vedtagende ‘hjælpe-pakke’ gør I netop det og derfor forventer jeg absolut der finder en udligning sted som holder os der fulgte spillets regler skadesløse.

Ser jeg på min egen situation drejer det sig om en årrække med renteloft, hvilket kostede ca. ½% mere end de billige rentetilpasningslån og nu et fastforentet 7% lån efter en investering i at overtage den anden halvdel af vores dobbelthus. Det fastforentede lån blev netop valgt fordi vi forventede at der ville være en ændring i renterne i år.

Jeg ser frem til at modtage informationerne om hvordan jeg gør mit krav gældende eller en offentliggørelse af hvorledes I og kreditforeningerne har tænkt jer at gøre det automatisk.

Med venlig hilsen

Mikrobloed

Opdatering: Gruppen for låntagere med fastforrentede lån på Facebook

Andre links til information om ‘hjælpe-pakken’:

Ekstrabladet: Redningspakke til boligmarkedet, Men hvem betaler redningspakken?

Borsen: Redningspakke til realkreditmarked er klar, Borsen.dk læsere raser over realkreditredning, Redningspakken æder kursgevinster

Berlingske: Ny redningspakke sikrer boligejere

Politiken: Debat om Får flexlåns-gamblere for meget hjælp?, Husejere jubler: Vi slipper for hysteri-tillæg, Lene E.: Det er ikke for flexlånernes skyld, Hjælpepakke gør det ikke lettere at sælge huset, Flekslånere afviser hjælpepakke

EPN.dk: Flexlånere risikerer stadig smæk ,

Sæt militæret ind?

Endnu engang om dannes gaderne i København til noget der mest minder om krig… Hvorfor? Jo, fordi politiet gør deres arbejde og rydter en bolig på Christania som er opført ulovligt.

Det er ikke rimeligt at de såkaldte Autonome får frit spil til at kaste med Krysantemum bomber, flasker og lign. uden at der sættes hårdt mod hårdt.

Hvis ikke politiet kan magte opgaven så må der mere til… Vandkanoner, gummikugler og i sidste ende det danske forsvar.

Jeg fatter simpelthen ikke at det accepteres i dagens samfund at en gruppe fortrinsvis unge kan få lov til gang på gang at skabe kaos uden at det straffes.

På den anden side må man jo erkende at det åbenbart kan betale sig – sidst fik de et nyt ungdomshus, så det næste bliver vel at de får ‘staden’ overdraget kvit og frit… Eller er det kun Ritt der bruger den slags pædagogik?

Lad os håbe den nye nye politi reform hjælper med at få betjente nok til at klare denne slags situationer – eller de rette instrumenter.

Erstatning til andre?

Man kan i dag læse i medierne at Regeringen forhandler med pension selskaberne om at finde en løsning hvor man kan holde renten nede til de snarlige rentefastsættelser af tilpasnings lån.

Formålet er at redde de stakkels boligejere som risikerer et stort hop i deres husleje.

I sig selv en god idé, men…

Hvad så med os andre der netop valgte sikkerheden og har betalt dyrt for den med fastforrentede lån? Kommer regeringen og giver mig en erstatning for det tab jeg har haft ved at betale den højere rente?

De der tog tilpasningslånene viste godt der var en risiko og jeg synes det er utidig indblanding fra regeringens side hvis man pludseligt fjerner risikoen.

Der må være basis for en retssag mod regeringen hvis dette gennemføres!

Opdatering: Nu snakkes der lige frem om en finanspakke rettet mod boligejere.

Send et signal

Når nu de der blev anholdt ved Sandholm lejren bliver stillet foran en dommer, så håber jeg dommeren sender et utvetydigt signal. Et signal der kan genoprette min tro på et retssamfund hvor vi ikke accepterer at hærværk er en del af en lovlig anmeldt demonstration. Giv dem bøder der er store nok til både at dække reperation af lejrens hegn og politiets udgifter!

Vi så det ved Jagtvej 69 og nu igen her ved Sandholm lejren… Der er åbenbart en stor gruppe unge der mener målet helliger midlet og faktisk slet ikke kan forstå at det er forkert at ødelægge ting.

Piv piv fra gruppen bag demonstrationen: Vi havde anmeldt, så hvorfor er politiet voldsomme?

Tja, kunne det mon være fordi i klippede huller i hegnet ind til lejren og nægtede at lade være da politiet bad jer om det?

Fat dog at en lovlig demonstration IKKE indeholder vold og hærværk!

Finans krisens sande baggrund…

wulff_23_10_2008_292595a