Archive for november, 2008

Skyklapper på ministerbilen?

De seneste dage har pressen kredset om Statsministerens ny fundne realisation omkring klimaet og den deraf følgende nye skattepolitik: Det hele skal dreje sig om grønneafgifter. Skatten skal ned men så skal der mere afgift på fx. benzin.

Jamen der er ingen tvivl om at miljøet og klimaet lider, det har vi andre, modsat F(j)ogh vist i mange år… Men på vanlig Dansk vis har Statsministeren til fulde levet op til Janteloven og ikke ment at man skulle lytte til eksperter… Dvs før nu.

Og så kan man jo spørge sig selv om han vil lytte til eksperter fremover?

For ifølge eksperter ud i infrastruktur og trafik, så står det ualmindeligt ringe til for den Danske trafik infrastruktur.

I dagens Politiken kan man finde følgende citater fra den første samlede tilstandsrapport af infrastrukturen:

De statsejede danske jernbaner er nedslidte i en sådan grad, at de ikke er i stand til at varetage deres tiltænkte funktion uden kraftige investeringer og fornyelser. De nuværende forhold leder således til store passager-forsinkelser, som kan vokse kraftigt i nær fremtid og ledetil hyppigere trafiksammenbrud.

Og det er nemlig realiteterne for de som bruger den offentlige transport til hverdag… Jeg harabsolut intet imod flere grønne afgifter og vil med glæde skifte bilen ud med toget – hvis altså det offentlige transport system bliver fornyet således at man kan komme frem hurtigt, ubesværet og vigtigst af alt: til tiden!

Så kære F(j)ogh, stig ud af ministerbilen og prøv at tage det offentlige istedet. Jeg kan anbefale turen fra Hedehusene til Østerport hvis du vil prøve kræfter med hvad det egentligt er du synes vi skal bytte bilen ud med – nedslidte togvogne fra 60’erne, tog der aflyses konstant pga. nedbrud, de daglige forsinkelser fordi IC togene skal frem med de åbenbart meget vigtige fynboer og jyder, det tilbagevendene 20 minutters ophold på Hovedbanegården der ikke findes i tidsplanerne og så videre…

Jeg tog faktisk toget da jeg fik nyt arbejde – i 8 dage. 8 dage hvor jeg ikke en eneste gang oplevede at toget kom til tiden eller kom frem til tiden. Jeg lærte at hvis jeg skulle være sikker på at komme på arbejde til kl. 8.30 så ville det kræve afgang hjemme fra inden kl. 6:45 (og selv det glippede den ene dag).

Derefter bilen… Og der kan jeg tage hjemmefra kl. 7.30 og være fremme til tiden…

45min den ene vej lyder ikke af meget, men når man kombinerer det med de 45min hjem så er det pludseligt 1½ time om dagen…. Det giver så mindst 7½ time om ugen, altså en hel arbejdsdag spildt kærlig hilsen det offentlige….

Kigger vi tilbage på hvorfor vi købte hus hvor vi gjorde, så var de gode offentlige forbindelser stærkt medvirkende til valget, da vi gerne ville undgå at skulle have bil. I dag 7 år senere er situationen den at forbindelserne er blevet så dårlige med det offentlige, at vi har 2 biler…

Det vil sige 2 biler som vi KUN har på grund af de seneste 7 års nedskæringer i det offentlige transport system…. 2 biler vi kun har på grund af den siddende regerings, og derved F(j)oghs, politik… 2 biler vi har betalt 180% i afgifter for…. 2 biler vi gerne ville være fri for!

Giv os friheden til at komme frem med det offentlige og så vil vi med største glæde og fornøjelse spare en masse penge som regeringen har kostet os samtidigt med at vi gavner miljøet og klimaet!

WOW 1700 Kroner!

Politiken kalder det ambitiøse skattelettelser  og Berlingske massive skattelettelser – jeg vil nu kalde det at holde danskerne for nar…

10 mia lyder som et kæmpe tal, men gør man det op med hvor mange danskere der er, så ender man på omkring 1700 kr pr. næse…

bevares nogle er børn og andre er voksne, men i gennemsnit kommer det til at passe meget godt ude i familierne.

Og hvordan skal det betales? – jo ved højere afgifter på bl.a. benzin… Hvor er jeg dog lykkelig… Nu kan jeg vælge imellem tungere afgift på minbenzin eller 1-1½ times ekstra transport om dagen med det offentlige som ikke virker.

Skattelettelse? – Til grin!!!

Kom nu med en skattereform – en ÆGTE skattereform! – En skattereform der faktisk ændrer på noget…. Drop mellem og top skat fx., en økonomisk sund idé som for alvor vil skabe vækst i Danamrk i disse krisetider.

Sandheder med modifikationer

Venstre har gennem syv år været den solide drivkraft, som holder sammen
på det borgerlige-liberale flertal. Med slid og disciplin. Med ideer og
løsninger. Med ansvarlighed og troværdighed.

Således lyder en del af den tale F(j)ogh holdt igår til Venstres landsmøde… Men er det nu også sandt når vi kigger på en virkelighed hvor et racitisk parti ved navn DF sætter dagsordnen gang på gang og lille Venstre er nød til at følge med for at ‘holde sammen
på det borgerlige-liberale flertal’.

i mine øjne har Venstre nu i syv år været garanten for et Danmark der på skræmmende vis drejer sig længere og længere til højre ud til et punkt hvor der føres en nationalistisk politik der med fokus på race, religion og hudfarve spreder had i stedet for demokrati.

Gennem syv år har vi gennemført en gradvis fornyelse af det danske
samfund.

Fornyelse? Er det fornyelse at vende tilbage til gamle idealer hvor der findes et herrefolk og så de andre? er det fornyelse at skabe et klasse samfund på ny?

Og så kom sandheden frem:

Read the rest of this entry »

Gratis TV på nettet

For lige godt ét år siden skrev jeg en artikkel om Zattoo som leverede danske TV kanaler gratis på nettet til danske seere. Desværre varer intet gratis ved i denne verden og Zattoo begyndte at tage sig betalt for ydelsen – hvilket flere også har kommenteret.

Derfor har jeg igen taget et kig ud på nettet for at se om man kan se gratis TV via nettet – og det kan man hvis man kan leve med reklamer:

TV kilde– Her kan man se en lang række både Dankse og udenlandske kanaler, bl.a. DR1, DR2, DR Update, Sky News, BBC News, Reuters News, ABC News, Al Jazeera Englisk, E-Music, E-Club, Deluxe Music TV, Deejay TV og noget så prosaisk som Ildsted, der altid viser et brændende bål.

Kan man leve med at det ikke er live TV man ser, men istedet vælge hvornår man ser sin yndling TV serie, så findes der en lang række sites hvor man kan se TV shows. På Cucirca.com er der en liste med 13 gode steder,  På Tvchannels.dk kan man finde links til TV fra alle mulige forskellige lande i verden (dog ikke DK) og ellers er der jo stadigvæk Joost, som trods en langsom start ser ud til at vokse dag for dag.

Opdatering: Mere om emnet i Mere gratis TV på din PC

Vejen til de vise sten?

Endeligt har danskerne fundet vejen til de vise sten – eller medierne har: Man skal bare i fængsel!

Først var det Thorsen der blev danskernes nye orakel gennem medierne og nu er det Riskjær. Ekstrabladet har simpelthen givet manden en klumme som han kan bruge til at udbasunere hvad som helst han har lyst til… Men hvorfor?

Hvorfor er det at medierne hylder folk som gennem årevis har bedrevet økonomisk kriminalitet og så straffes? Skulle de være forbilleder for os? – Nej vel? Eller er det fordi de er klogere end os andre? – Øhhhh de han sidder i fængsel…? Eller er det fordi Ekstrabladet hylder ham for at have snydt samfundet og derved os andre? – Tja måske?

Eller afspejler Ekstrabladet bare den gennemsnitlige jantelovs danskers idé om at alle der gør noget anderledes er klogere?

Ja, jeg forstår det ihvertfald ikke…