Archive for januar, 2009

Dårlige change procedurer hos Google

Katastrofen ramte menneskeheden i dag: Google var nede i ca. 40min… Gad vide hvordan vi overlevede (dvs. hvis man overhovedet opdagede det).

Men når nu røgen har lagt sig og nette igen virker som vi er vandt til, kan vi se på hvorfor det skete…

Og Google har med vanlig ærlighed lagt historien ud på deres blog: Det var en menneskelig fejl.

Jo tak for det Google…. men i virkeligheden er det ikke en menneskelig fejl men en afsløring af elendige change procedurer der ikke følger ‘best practice’. For havde Google testet samme script i et andet miljø inden de kopierede det over i produktions miljøet så var fejlen fundet inden og verden havde aldrig fået et svigtende Google at se.

Det er menneskeligt at fejle – derfor skal man have procedurer der fanger fejlen inden den rammer 🙂

Turkish delight eller politisk selvmord?

Sagde Erdogan i dag det som mange af os tænker eller skød han sig selv og sit land i foden? Personligt finder jeg Perez’ udtalelser absolut smagsløse og de metoder Israelerne bruger i dag vækker for mig minder om 30’erne-40’ernes Tyskland som vi helst skulle kunne være foruden.

På den anden side er det underligt at se en statsleder miste selv kontrolen på den måde; ja selv for Erdogan var det vist ny rekord i at miste besindelsen.

Ser man på situationen i Israel i dag så er det jo ikke kun et spørgsmål om retten til land eller religion mere. Det er i virkeligheden et spørgsmål om vi i den moderne verden, som Israel gerne vil være en del af, har plads til et menneske syn der går så langt som til at kunne retfærdiggøre drabet på uskyldige i jagten på de skyldige.

Personligt er jeg enig med den Israelske regering i at ingen lande ville finde sig i daglige raket angreb… Men løsningen på problemet er jeg aldeles uenig i.

Det har jo ikke gjort nogen forskel…. Måske 600-1300 mennesker dræbt under invasionen hvoraf de måske 600-???? var civile… Så få Hamas folk blev ofre at man kan undre sig over hvem det egentligt var Israelerne kæmpede imod – eller om de skyder så dårlig… Nej det må stoppe.

Og løsningen kan kun være at resten af verden holder op med at føre religiøs krig gennem de to parter. Den arabiske verden og den vestlige verden må sammen løse denne strid for Israel og Palæstinenserne; der er ingen anden løsning.

Men ‘FØJ’ til Perez og ‘Bravo’ til Erdogan.

Glenkinchie 10 år

Glenkinchie, også kendt som “The Edinburgh Whisky” ligger som navnet måske antyder i en Glen af Kinchie Burn nær landsbyen Pencaitland i East Lothian cirka 15 miles fra Edinburgh, hvilket betyder at det er en lowland whisky.glenkinchie

Navnet »Kinchie ‘er en forvanskning af” De Quincy «, de oprindelige ejere af jorden.  Dens oprindelse går tilbage til omkring 1825, da den blev grundlagt af brødrene John og George Rate. Det oprindelige navn var Milton destilleri. Brødrene har sandsynligvis omdøbt det i omkring 1837. I 1969 stoppede destilleriet maltning af eget korn og maltnings etagerne blev omdannet til et museum for malt whisky.

Den her smagte 10 år gamle single malt er en meget behagelig let tilgængelig whisky med sarte toner af citrus og en meget blød behagelig smag. En whisky der er nem at gå til og derfor også en god begynder whisky for nye ud i nydelsen af disse gyldne dråber.

Veggie love – Too sexy?

Hvor går grænsen for sex i reklamer? denne video mener de amerikanske moralske vogtere går for langt, men hvorfor egentligt?

Når jeg tænker på de andre reklamer man ser, eller de scener der åbenbart skal være i enhver film i dag, så er denne da ret uskyldig.

Tager man blot en almindelig TV aften fyldt med amerikanske serier får man langt mere bar hud at se end man gør i denne reklame…

Men nu er det jo kendt at USA sætter grænserne lavere end europa og et eksempel på en dansk reklame der viser mere er Fleggaards herunder:

Eller de ucensurede versioner fra Fleggaards egen hjemmeside: Fleggaard videoer

Medier tabt bag en blog?

Hvad skete der egentligt med Twingly og BlogSynergi? Flere af de store danske dagblade lancerede i januar og februar 2008 muligheden for at de danske blogere kunne linke deres blogindlæg direkte til artikler ved hjælp af disse tjenester. Politiken slog det op med pomp og pragt under overskriften “Politiken åbner for de danske blogs”, Information indførte “Senest Bloggede” artikler på forsiden og Ekstra Bladet fik “BLOGOSFÆREN TALER OM OS” på Nationen.

En sjælden sammenkædning af meingmands holdninger og mediernes artikler var på plads og der var lagt op til en bred folkelig debat på nettet hvor alle kunne få et ord indført og blive læst.

Men i dag ser billedet anderledes ud:

Politiken har ikke længere links fra Twingly i bunden af deres artikler. Denne service forsvandt uden nogen forklaring og ingen ved øjensynligt hvorfor de er væk. Besøger man Twinglys hjemme side kan man se at de fortsat opfører Politiken som en af deres partnere

Ekstra Bladet har givet Nationen mere plads og satser nu stort på samme, men væk er alle links fra blogs der ikke er skrevet i deres eget blog system trods det at man hos Overskrift.dk der levere BlogSynergi servicen fortsat kan finde samme opført som “Deltager”.

Information er duksen på dette punkt. Her er det fortsat muligt at følge hvad andre skriver om deres artikler og linket er placeret på deres forside.

Gad vide hvorfor de fleste etablerede medier ikke længere vil lade deres læsere komme til orde på denne måde? Er det mon fordi de på den måde går glip af reklame indtægter fra deres eget blog-/debat system som så er eneste anden mulighed? Eller er de bange for at fokus flyttes fra deres artikler over til andre? Eller…?