Archive for marts, 2009

Den Kriminelle lavalder

Baseret på den verserende bande krig i Danmark vil Venstre nu sænke den kriminelle lavalder skriver både Politiken og Berlingske i dag. I sig selv et ganske fornuftigt forslag når man ser hvor unge mange kriminelle er i dag, men hvorfor nøjes med at sænke den?

At have en aldersgrænse for hvornår noget er kriminelt er i mine øjne ganske enkelt forkert. om noget er kriminelt eller ej handler udelukkende om landets lovgivning. Voldtægt, tyveri og vold bliver ikke mindre forkert eller lovligt af at gernings personen er ung.

Begrebet bør fjernes helt og så skal der bygegs et lov apparat op som kan håndtere en fornuftig strafudmåling i stedet dvs. straffe der tager højde for hvilken kriminalitet der er begået, alderen og som så resulterer i en fornuftig straf rangerende fra samtaler med forældre til indespærring.

På denne måde vil det som idag betegnes som drengestreger kunne håndteres med samtaler og uddannelse, mens de forhærdede ungdoms kriminelle kan idømmes behandlings straffe eller i sidste ende frihesberøves.

Jeg er slet ikke i tvivl om at unge skal behandles ‘blidere’ i retssystemet med en større fokus på uddannelse så de kan hjælpes ind på en korrekt livsbane, men at vi helt har frihodt dem fra starf idag har skabt en situation hvor unge ved de ikke straffes.

Det er jo ikke kun unge bande medlememr der lever med denne vished. Der er løbende historier i pressen om helt almindelige unge der tages for kriminalitet som simpelt tyveri der nærmest griner politiet op i hovedet når de bliver taget – unge har brug for at se deres handlinger får konsekvenser!

Journalistisk ligeløns vrøvl

Det kan godt være at Danmark trods alle gode intentioner endnu ikke har opnået fuld ligeløn, men i dag brillierer Politiken med en artikel der i bedste fald kan karakteriseres som det rene vrøvl… “SP-opsparing afslører uligeløn” udbasunerer de i bedste jantelovs stil. Alle kvinder til kamp her dagen efter Kvindernes kampdag! Uha hvor er verden ond…

Vrøvl fra top til bund. Ligeløn betyder ikke at alle kvinder skal tjene lige så meget som alle mænd. Ligeløn betyder at kvinder og mænd skal have ligeløn for samme arbejde. Så trods det som Politiken sikkert synes er et stykke journalistisk gravearbejde så er konklusionen forkert i forhold til materialet de har brugt.

Ja sjovt nok har mænd i det område hvor de fleste virksomheds ledere bor den højeste SP opsparing… Tænk en gang… Bor der lige så mange kvindelige virksomhedsledere? – Næh det gør der ikke….

SP er højere i Nordsjælland…. Tja… Igen så er indtægterne også højest. Suk.

Kære Politiken, hold op med at lege DF med en evig jantelovs leflen der sigter mod laveste fællesnævner. Prøv dog istedet at skrive artikler der rent faktisk forklarer folk sammenhængen og betydningen af ligeløn.

Jeg er desværre ikke i tvivl om at der fortsat er områder med uligeløn i Danmark… Men så find dem istedet for at skrive en gang vrøvl!