Archive for juni, 2009

Politiet bestemmer loven?

I følge Politiken har politiet i Midt/Vest Jylland deres egen fortolkning af loven omkring prostitution, her midt i Agurketiden, hvor flere partier snakker kriminalisering af verdens ældste erhverv.

I deres version er det forbudt at gå til en prostitueret hvis denne er i landet uden opholds- eller arbejdstilladelse.

Vi skelner ikke mellem, om det er håndværksmæssig arbejde eller en seksuel ydelse, der bliver udført uden arbejdstilladelse

Spørgsmålet er om det nu også er helt lovligt at generalisere på den måde… Man begår ikke en ulovlighed hvis ens håndværker tager sig fuldt betalt, udsteder en faktura hvoraf den fulde regning er specificeret og derefter snyder i moms/skat, ved fx. at udfærdige en falsk faktura. Heller ikke hvis han taler Polsk.

Du straffes hvis du får en pris der er tydeligt for lavt og/eller du ikke får en regning der tydeligt viser du har betalt moms for ydelsen.

Ligeledes straffes man heller ikke for at handle varer i en kiosk til almindelig pris, selvom det siden viser sig kioskejeren snyder med moms etc. uanset om han taler Amar’kansk eller tyrkisk.

Du straffes hvis du køber varer til meget lav pris eller pantmærker, toldmærker og lign. mangler på den vare du køber.

Nu er jeg ikke expert ud i prostitution, men jeg har svært ved at forestille mig at en almindelig kunde har så meget indsigt i priserne at han umiddelbart kan vide om det er en så lav pris at det burde fortælle ham at den gives af en der er ulovligt i landet, ikke har arbejdstilladelse eller ikke svarer skat af sine indtægter.

Se på de ovenstående eksempler og stil så dig selv spørgsmålet om hvordan du næste gang, du køber en varer eller bestiller en håndværksydelse, skal sikre dig at du ikke uvidende indlader dig på ulovligheder?

Princippet i Dansk lovgivning er at så længe du handler i god tro så er du ikke kriminel – og det synes jeg personligt er et godt princip.

Som loven er i dag er prostitution ikke ulovligt i Danmark, men det er heller ikke et lovligt erhverv. Der skal betales skat af salg af sex, men erhvervet giver ikke ret til sygedagpenge, arbejdsskadeerstatninger o.lign. Det kan måske forekomme paradoksalt og måske endda dobbeltmoralsk, men det er den gældende lovgivning…

For mig lyder det så meget underligt at det skulle betyde noget om den prostituerede har arbejdstiladelse eller ej. Arbejdstilladelse giver ret til at varetage et lovligt hverv i Danmark… Men loven siger netop at prostitution faktisk ikke er et lovligt hverv.

Når det så ovenikøbet er sådan at EU borgere og Nordiske statsborgere ikke skal have opholds-&arbejdstilladelse i Danmark så bliver det meget svært for den almindelige borger at skulle kunne vurdere om en ‘glædespige’ er her fuldt lovligt eller ej.

Jeg tager ikke stilling til spørgsmålet om hvorvidt prostitution skal kriminaliseres eller ej her… Men jeg synes det er dybt bekymrende at en lokal politiinstans kan gradbøje loven så vidt.

Til grin

Endnu engang må en familie og det danske folk se på at en spritbilist idømmes en latterlig lav straf.

1½ år bag tremmer for tredobbelt mord. Det vil sige kun 6 mdr for et menneskeliv… At vi kan være det bekendt i et moderne samfund.

I mine øjne er det stort set det samme som at løfte pegefingeren overfor et lille barn, der har spildt sin mælk efter at have fået besked på ikke at lege med kruset, og sige “Fy skamme”.

Stein Bagger nøjes med at snyde en masse virksomheder for penge – det gav 7år…

Hvor er FDM henne? Hvor er politikerne henne? Hvor er lovstramningerne?

Indfør ubetinget fængselsstraf for at køre i beruset tilstand – så kan det være at folk tænker sig lidt mere om!

Ligestil trafikdrab udført med alkohol i blodet med mord!

Agurketiden er over os

Så er vi nået til den tid på året hvor medierne konkurrere om at interessere os alle for ligegyldige emner i et krampagtigt forsøg på at fastholde os trods manglende nyheder – ja i Danmark har vi ligefrem et ord for det: Agurketid (Wikipedia)

Agurketid er en periode i sommermånederne, hvor offentlige institutioner som fx Folketinget holder ferie, der gør at nyhedsmedierne, deriblandt aviserne, kan have svært ved at finde nyheder og derfor bringer nyheder eller pseudonyheder om mindre væsentlige begivenheder. Begrebet agurketid refererer til agurkens vandindhold. Med et vandindhold på 95% er agurken vældig vandet ligesom nyhederne i tiden omkring agurkehøst. Ligesom agurkens tilstedeværelse i en salat – agurken er der bare for at fylde ud.

Årets agurketid starter med historien der åbenbart kan få alle medier til at ligne Se&Hør i dagevis: Michael Jackson er død.

MJ var åbenbart den største i verden… Han pryder alle forsider flere dage efter sin død… Med sladder historier af typen som normalt hører til i ungdomsblade og Se&Hør:

Politken bringer de store historier om at “Barnepige tegner usympatisk billede af Jackson” og “Chok-detaljer om Jacksons lig afsløret” og mere af samme skuffe…

Berlingske kan afsløre at “En læge kan ikke sige nej til en stjerne” og “Familien: Hun må ikke få børnene” hvilket ikke skulle være et problem…

For BT kan i artiklen “Michael er ikke far til mine to børn” fortælle at hun slet ikke vil have børnene, da hun blot var rugemor, og samtidigt afsløre at “Jackson skal måske begraves i Neverland” trods det at han eftersigende intet vil have med stedet at gøre efter pædofili sagerne.

Ekstra Bladet kan med Uri Geller som kilde fortælle det som hele verden (åbenbart) venter på: Dødsårsagen “Comeback-stress dræbte Jackson”.

Selv Børsen er med på vognen med artiklen “Kamp om Jacksons arv bliver en thriller” som åbenbart er så stor en historie at den også skal gentages 3 dage senere på deres søster side Pleasure.dk som “Thriller: Kamp om Michael Jacksons jordiske gods”.

Nu melder det store spørgsmål sig så: Hvad skal de skrive om resten af sommeren?

Personligt håber jeg det IKKE bliver MJ hele tiden… Lad nu manden og hans familie være i fred… Uanset hans berømthed, på godt og ondt, var han også et menneske med en familie. En familie som er ramt af en tragedie.

Hvad jeg sagde i ugen frem til 2009-06-28

 • Preparing the BBQ sauce for tonights Sparerib extravaganza 🙂 #
 • We live in a strange world… http://www.deadmichaeljacksonjokes.com/ #
 • BBQ heating up, meat ready and beer in hand… Sunny warm evening… Life is good 😀 #
 • Going out for beers with the consultants who are leaving us – at their expense 😀 #
 • Is not happy with the Swedish car people. Got my car from service. Picked up his family. And the yelleow warning lamp came on 🙁 #
 • Going out with colleagues to get icecream instead of lunch in the wonderfull sunny summer weather 😀 #
 • Foodies.dk har fået nyt 'look' – mangler lidt oversættelser hist og pist af det engelske tema, men det er da oppe at køre 😉 #
 • 4 blogs updated to newest version of WordPress without any problems 😀 #
 • Fodies.dk weather report: HOT… Recipes for Sparerib Barbecue Sauce and home made Strawberry icecream are getting visited constantly 🙂 #
 • Fun to see how Midsommers eve with sun led 125 people to visit the potato salad recipe on foodies.dk yesterday – picnic time 😀 #
 • Ah… maybe not cut-off from Twitter anyway – Now it works…. Strange…. But nice 😀 #
 • I have been cut off… Twitter now blocked by company FW along with Fb, MSN etc. 🙁 #
 • Ny opskrift: Kalve-leverpostej http://foodies.dk/?p=84 #
 • venter på at regnen starter… Det regner jo ALTID Sankt Hans aften ik'? #
 • Robbers caught on Google Street View 🙂 http://tr.im/pruJ #
 • Good morning and a good day to all on this wonderfully sunny Tuesday 😉 #
 • Vivi's home made liver paté straight from the oven, Serrano ham and then fresh strawberries w/cream for dessert – Life is good 😉 #
 • feels like Garfield: I hate mondays! #
 • Just uploaded all the party pictures to P&R so the danish expat and his lovely wife can see them 😉 #
 • Revolutionary Road – Follow what's going on in Iran – http://shooresh1917.blogspot.com/ #
 • Ny opskrift: BBQ Sauce http://foodies.dk/?p=82 #
 • Three social events in one weekend…. I need a couple days off (I wish). #

Nårh lille ven

Hvor er det dog synd for Søren Espersen at han ikke for lov til at lege alene med regeringen. Hvor er det dog synd for Søren at demokratiet får en chance i Danmark med et bredt forlig hvor SF er med

For det betyder, at stakkels Søren ikke kan bruge forliget til at stikke til SF og fortælle hvor udanske de er, når de ikke vil støtte vores soldater på missioner i verdens brændpunkter.

Hvor er det dog synd, for en af DF’s selvudråbte beskyttere af demokratiet, at SF vælger at være med i den demokratiske process.

Hvem er det lige Søren Espersen minder om når han tager tudefjæset frem og fortæller hvor synd det er for ham og DF… Nårh jo…

SorenE