Archive for november, 2009

Krarup i historisk fornægtelse

For 2 verdenskrige siden var europa styret af stærkt nationalistiske ledere der uden at tænke på konsekvenserne alene fokuserede på deres befolknings ve og vel. Man var ligeglad med naboerne og for den sags skyld alle andre.

Resultatet af denne nationalisme kom i form af to verdenskrige og millioner af døde soldater og civile. Millioner af meningsløse dødsfald i nationalismen navn.

Siden fulgte en oplyst periode hvor begreber som medmenneskelighed, menneskerettigheder, lighed og fællesskab fik grobund. Begreber som det danske folk tog til sig og hyldede som sin egne – ja Danskhed betød forståelse, omsorg og respekt.

Men de seneste år har der været et paradigme skifte i hvad danskhed betyder med det nyeste danske nationalist parti i spidsen: Dansk Folkeparti.

Indtil videre har de benægtet at de er nationalister – ja de har sågar slæbt alle i retten der har tilladt sig den frihed at kalde dem for det. Men nu er det slut.

Med deres kristne bannerføre Søren Krarup som penne fører har de i Politiken taget skridtet fuldt ud og proklameret at Danmark med DF i spidsen er et foregangsland i europa der viser vejen til beskyttelse af sine borgere og disses rettigheder.

Med udgangspunkt i Bjørn Elmquists ord under andenbehandlingen af udlændingeloven 2. juni 1983:

Vi kan nu sige, at vi i hvert fald herhjemme i vort eget hus gør, hvad vi kan, for ikke at diskriminere på national basis.

konkludere Krarup at

Et sådant udsagn er jo identisk med en ophævelse af Danmark som nation eller af dansk indfødsret, der indlysende for alle sondrer og skal sondre mellem dem, der er danske borgere og er omfattet af dansk lov, og dem, der ikke er danske borgere, og som derfor ikke kan gøre krav på danske borgeres rettigheder i Danmark.

med andre ord hylder Krarup nationalismen i dens reneste form: Lighed for egne borgere, men ingen andre.

Jeg syndes at der er dybt skræmmende at se nationalismen sprede sit budskab om had og fremmedgørelse i europa igen. Ser man på de historiske fakta om hvad disse tanker fører til, så kan jeg ikke forstå hvordan vi igen vil lade så afstumpede mennesker som Krarup og resten af DF trække os ved næsen rundt i manegen.

Krarup har ret i at der er mange umodne politikere – desværre er han så forblændet af sit had til alle end ham selv at han ikke kan se hvilke politikere det er der er umodne.

Dansk politik er i dag nået dertil hvor det er vigtigere at holde på en taburet end at gøre det rigtige, hvorfor DF har fået en indflydelse som intet andet nationalistisk parti i europa nyder godt af.

Danmark er i sandhed blevet et foregangsland – et foregangsland for den laveste fællesnævner, utryghed, had og racisme.

Lad os få danskheden tilbage i dansk politik – lad ikke Krarup og hans lige lede os tilbage til fordums dumheder!