Archive for december, 2009

Atomkraft JA TAK!

Gad vide om politikerne selv har gennemtænkt deres klimaideér siden de i vid udstrækning er uenige med den befolkning de gerne skulle repræsentere. Næppe tænker jeg, når nu jeg i dagens Politiken kan læse at et flertal af vælgerne siger ja tak til atomkraft, mens poltikerne siger nej tak…

Hykleri vil jeg mene hvis vi ikke kigger på atomkraft som en energikilde vi bør udnytte.

Hykleri fordi vi i dag er afhængige af den strøm vores naboer producerer ved hjælp af atomkraft. Hvis ikke Tyskland og Sverige benyttede sig af denne teknologi så kunne de ikke levere den strøm vi køber af dem, når vores vindmøller står stille.

Nu har vi fået ørerne tudet fulde af tvivlsomme dommedags profetier omkring CO2’ens klode destruerende effekt, men alligevel mener vores kære politikere at lille Danmark kan klare sig ved at fokusere på Vindmøller og solenergi… Tja…

Sol er vi grundet vores nordlige placering ikke verdensmestre i og vind dækker trods alle disse års fokus stadigvæk kun 20% af vores behov… Når vinden altså blæser.

Vores lille Danmark som altid i politikernes munde er et grønt land er alt andet end grønt. Vi producerer strøm ved hjælp af kul, vi varmer vores huse med olie, gas og brændeovne…

Skal det batte, skal der laves radikalt om.

hvis dommedags profeterne har ret i deres udsagn, så skal vi igang i dag – ikke i morgen. Ja der er problemer med opbevaringen af affaldprodukterne, men det er kendte problemer og ikke problemer der anklages for at kunne ødelægge livsbetingelserne på vores stakkels overophedede jordklode.

Kære politikere – hold nu op med at forsøge at løse problemerne med skatter og afgifter – vi er moderne mennesker der bruger vores biler, computere, køleskabe og som gerne vil have en rimelig temperatur indendørs trods vores nordlige placering.

Se på hvordan vi fortsat udvikler vores samfund, uden at gå på kompromis med CO2 udledningen.

I vil gerne have elbiler… Ja ja bevares en god idé…. Bare ikke så længe vores strøm kommer fra kul. I vil gerne have grønnere varme i husene… Jamen så giv os dog el der er grøn OG til at betale.

I vil gerne have strøm nok til lille DK og køber uden skam atomkraft strøm idag – jamen så lad os dog lave det selv.. Det er forresten også bedre for dansk økonomi og jobmarked. Det er billiger så vores konkurrenceevne forøges, det giver jobs til de der har mistet dem og det vil give os endnu et felt at levere højtuddannede eksperter til.

Så ja – 1970’er parolen skal skiftes ud. Lad os bare bruge samme gamle klistermærke med solen på, men med ny tekst: Atomkraft JA TAK!