Støj-helvede

Som almindelig borger skal man åbenbart finde sig i hvad som helst når det gælder støj. I hvert fald når det er DONG og NCC der genererer støjen.

Vi er blevet de sørgmodige trætte naboer til en byggeplads/omladeplads som DONG/NCC bruger i forbindelse med at der graves luftledninger og fiberkabler ned i vores by.

Arbejdet påbegyndes typisk kl 5.20-5.30 om morgenen, når dagens levering af sand og grus foretages. Det vil sige at vi vækkes dagligt af lastbils motorer i tomgang, lyden af sand/grus der læsses af, gummigeder/motoriserede trillebøre der kører rundt, arbejdere der råber til hinanden og høj musik fra diverse åbne bil-/lastbilsdøre.

Når så det bliver weekend håber vi hver eneste gang på lidt ro… Men nej. Lørdag morgen kl. 6.30 var de i gang igen og her søndag er det samme historie fra kl. 7 af.

Det kan ikke passe at det er tilladt! – Og det er det nok heller ikke…

Da vi var til orienteringsmøde, om udbygning af den lokale motorvej, blev vi orienteret om, at de nuværende regler for anlægsarbejde siger at der ikke uden for dagtiden må larmes mere end 40db – og direkte adspurgt om de forhold vi oplever i forbindelse med NCC/DONGs arbejde, dog uden at nævne dem ved navn, mente de at det var en klokkeklar overtrædelse af de regler.

Vi har derfor i dag skrevet til de ansvarlige hos kommunen og bedt dem sørge for at bringe orden i forholdene omkring støjen…

Følg med her på siden og se om det kan lykkedes den almindelige borger at få indflydelse og dermed sin nattesøvn tilbage.