Miljøvenlig kørsel redder miljøet

Er det overskriften vi skal forvente at se om 5-10 år i alle landets aviser? Næppe, men det tror vores miljøminister åbenbart i følge Politiken.

Så tror jeg mere på en anden overskrift: “Afgifts sænkelse redder miljøet” efterfulgt af artiklen: “Her 1 år efter de danske afgifter på motorkøretøjer blev sænket til samme niveau som se omkringliggende lande, er den danske bilpark fornyet i en sådan grad at CO2 udledningen er sænket med op mod 30%. Gennemsnitsbilen i Danmark kører nu 19 km/l istedet for 12 km/l og som en side effekt er der også sket et dramatisk fald i antal ulykker med personskade eller døden tilfølge.

Jeg synes det er helt utroligt at de danske politikere bliver ved med at tro det bliver den enkelte dansker der skal redde miljøet og derfor spiller den melodi hvergang de trænger til lidt spalteplads i aviserne.

Indse for pokker at det moderne menneske vil have sine bekvemmeligheder og løs så problemet rigtigt.

Sørg for at vi har råd til den nyeste teknik. Sørg for at vi får de mest miljørigtige teknologier. Sørg for at Danmark igen kommer i front i kampen om vedvarende energi. Drop alle ideér om at redde miljøet ved at sende os tilbage til en præ-teknologisk stenalder eller ved at sælge CO2-kvoter til u-lande.

Skal vi for alvor af med C02 problemet så er det andre veje vi skal en dem vores regering ævler løs om i dag: Vindenergi kan måske realistisk levere 30% af vores elforbrug, men ikke stabilt. Bølge/tidevandsenergi kan måske give os 10-15%, men igen ikke stabilt. Solenergi er desværre nok lidt optimistisk så langt nordpå som vi bor… Men hvad så med atomkraft? Jordkraft? Jordvarme? I TV-avisen den anden aften blev atomkraft diskuteret og det kom frem at det ville give os el til 1/3 af prisen vi ser idag uden at udlede C02. Endvidere kan varmen der generes ledes direkte ud i vores eksistrende fjernvarme anlæg… Farligt? Næh, de nyeste anlæg, som fx. de finske har en 100% fejlfri drift.

VÅGN nu OP derinde på Christiansborg. C02, drivhusgasser og global opvarmning er her… Det er NU vi skal gøre noget for alvor!