Marionetdukken

Politiken beder folk skrive en nekrolog over Foghs tid som Statsminister, idet de, som mange andre, spår ham en snarlig afgang til nye udfordringer på internationalt plan.

Så her er mit bud:

En stor statsmand takker i disse dage af, efter en turbulent tid som Statsminister for det lille lukkede land Danmark, for at søge nye udfordringer på internationalt plan.

Anders Fogh Rasmussen var den første danske Statsminister der blev valgt på opostionens valgprogram og efterfølgende lod sig styre helt og aldeles af et støtteparti.

Aldrig før har man i Danmark set en så dygtig politiker omdannet til en Mariotnetdukke styret af andre.

Betydningen for Danmark har været at vi er gået tilbage på næsten alle punkter der tæller, som for eksempel medmenneskelighed, raceforståelse, demokrati og empati.

Danmark og danskerne har under Foghs regeringstid foretaget en højredrejning der har fået selv amerikanerne til at holde op med at kalde os socialister, men nu bedste venner istedet.

Danmark har med Fogh bekendt kulør, som et lille egoistisk land der hænger i mor USAs skørter og blindt følger hende i alt, bare hun fortæller os en løgn om hvorfor vi skal gøre det.

Danmark er også sprunget ud som landet der hylder ytringsfrihed under paroler som “Man må pisse på alle andres følelser” og “Enten er du imod alle ikke-etniske danskere, eller også er du mod ytringsfrihed”.

Fogh er statsmanden der underminerede danskheden og lod sig styre til at dreje os væk fra den vej, der ellers har betydet så stor succes for Danskerne. Engang var vi ledende inden for forskning og udnyttelse af miljørigtige energi kilder – idag er vi i bund i den vestlige verden.

Fogh du vil blive husket. Men ikke for det gode.