Hjemmelavet blåbær is

Sol og sommer betyder også is og siden jeg nu alligevel var igang med de hjemmelavede kulinariske udfoldelser valgte jeg at lave hjemmelavet is til dessert.

Opskriften jeg brugte til inspiration kom fra Ben&Jerry’s Homemade Ice cream & Dessert book og er fra en svunden tid hvor man ikke bekymrede sig om salmonela i æg… Så først måtte jeg finde en basis is opskrift der mindede om dem fra Ben&Jerry… Igen lidt hjælp fra google og på en dansk blog fandt jeg en nem opskrift der brugte samme mængder men hvor æg og fløde varmes op inden brug.

Den endelige opskrift kom til at se sådan her ud:

Basis is:

2 æg 100 g. sukker 2½ dl. mælk 5 dl. piskefløde

Fyld:

250gr blåbær (frosne der var optøet) 1dl sukker saft fra ½ citron

Mælken varmes op i en gryde, der kan klare ca. et par liter. Imens piskes æg og sukker sammen i en skål. Når æggene er pisket og mælken er varmet, hældes sidstnævnte under omrøring over i skålen. Når det hele er godt blandet, hældes det tilbage i gryden og opvarmes til lige før det koger. Der røres konstant så æggene ikke koagulerer. Massen kommes i køleskabet mindst 2-3 timer til afkøling.

Blåbær overhældes med sukker og citron saft og trækker i et par timer inden de moses (jeg brugte en stavblender).

Piskefløde og blåbær blandes godt i den afkølede ismasse og det hele kommes i ismaskinen…

Velbekomme!