Hjælp mor – der er en verden uden for stakittet!

Det har længe været tydeligt for enhver at karriere politikerne inde på ”Borgen” har mistet følingen med den virkelige verden udenfor murerne og med dagens forslag fra DF og den desværre efterhånden obligatoriske opbakning fra S er kun blevet mere tydeligt.

Betal din SU tilbage hvis du rejser ud af landet siger DFIndfør en ”Pant” for din uddannelse siger S.

DF vil med andre ord blokere alle unge med kandidat grader fra at arbejde i udlandet og bringe ny viden til landet, mens S vil gældssætte de unge der vælger at tage en kandidat grad…

Tåbeligt – så simpelt kan det siges!

Disse forslag vil have to effekter: 1. Færre tager en kandidat grad 2. Vi få mindre ny viden til landet

Hvor er statistikerne der viser at vi har et kæmpe problem med unge der flygter ud af landet lige så snart de har taget en uddannelse?

Og hvad siger statistikkerne om hvor mange der kommer hjem igen med frisk viden fra udlandet som tilføres vores uddannelsesinstitutioner og virksomheder?

Det jeg ser hos mange unge der starter hos os er at de har været i udlandet en årrække og får suppleret deres uddannelse med vigtig professionel-, sproglig- og kulturel viden der gør dem til bedre medarbejdere end de der er kommet direkte fra den danske skolebænk ud i de danske virksomheder.

Disse forslag udspringer tilsyneladende af en frygt for globalisering.

Hvorfor er folk så bange for globalisering? Globalisering giver lille bitte Danmark en chance for overlevelse som vores størrelse og mangel på råstoffer burde umuliggøre. 

Globalisering er et faktum og det eneste Danmark får ud af at prøve at gemme sig er økonomisk smerte. Hvis vi ikke indser at vi også lever i en globaliseret vidensøkonomi så vil vi stille og roligt blive tabt bag en vogn og kun kendt for Lego og Tivoli. Indrømmet at både Lego og Tivoli bringer lidt penge og turister til landet, men jeg har nu svært ved at se de 2 virksomheder brødføde hele landets befolkning.

Jeg er chokeret af vores politikeres forsøg på at lefle stemmer blandt de uuddannede og de gamle på denne måde – jeg troede vores folkevalgte skulle gå foran med det gode eksempel og vise os vejen frem?

VÅGN NU OP danskere – vi er mere værd end S og DF vil gøre os. Vil DU som dansker være pointsystemer, SU tilbagebetaling og sygehus skift pga tørklæder bekendt? Er det virkeligt det Danmark du ønsker dig?

Det er helt sikkert ikke de Danmark jeg ønsker mig! Jeg ønsker mig et Danmark hvor der er plads til alle og hvor vi kan fortsætte udviklingen af det vidensbaserede velfærdssamfund. Et Danmark hvor vi tjener på at kunne begå os i den globaliserede verden. Et Danmark som vi kan være stolte af!

Hvis vi virkeligt vil det Danmark som S og DF åbenbart vil, så lad os bygge muren omkring landet med det samme, melde os ud af det internationale samfund og indføre samme samfundsmodel som lande som Nord Korea hylder. Når så sulten og fattigdommen bliver for meget kan vi jo smide et par bomber over grænsen til Tyskland og sige det er ”de andres” skyld.

Jeg græmmes 🙁